Листковий, дріжджовий пиріг із заварним кремом.
Приготуємо листкове дріжджове тісто, яке ділимо навпіл і розкачуємо з кожної частини корж. На один корж викладаємо зварений заварний крем, накриваємо другим коржем і запікаємо цей смачний пиріг у духовці.
Зміст
Інгредієнти
Для тіста
стакан молока сухих дріжджів половина чайної ложечки 1 яйце щіпка солі борошна пшеничного близько 3-х склянок масла вершкового 200-250 грам
Для крему
цукру – піску 1 стакан 1 сире яйце 3 ложки столові картопляного крохмалю молока 2 склянки ваніль за смаком
Приготування
Для тіста в тепле молоко всипаємо дріжджі, розчиняємо, додаємо сіль, яйце, борошно просіяне і замішуємо тісто, м’яке і еластичне. Тісто розрізаємо на дві частини, які розгортаємо, змащуємо м’яким вершковим маслом і скручуємо в рулет. А рулети згортаємо «равликом», пакуємо в харчову плівку і кладемо в холодильник – мінімум на 2, але максимум години на 4.
Поки наше тісто лежить в холодильнику, приготуємо крем. Яйце розтираємо з крохмалем і цукром в білу густу масу, вливаємо молоко і на малому вогні, помішуючи, доводимо до кипіння, а потім до необхідної густоти.
Тісто дістаємо з холодильника і, не вимішуючи, розгортаємо кожного «равлика» в тонкий пласт 2-3 мм. Отримуємо два коржі. Один кладемо у форму, застелену папером, рівномірно розкладаємо остиглий крем, накриваємо другим коржем, кінці підвертаємо під нижній пласт. Другий корж розгортаємо трохи більше першого, щоб кінці верхнього коржа можна було загорнути під нижній. Виделкою проколюємо верхній корж в різних місцях і змащуємо його сумішшю з яєчного жовтка і молока.
Духовку добре нагріваємо до 180 градусів і випікаємо пиріг, приблизно 30 хвилин, до красивого золотистого рум’яного кольору. Коли готовий пиріг з кремом трохи охолоне, посипаємо його цукровою пудрою. Смачний як в теплому вигляді, з м’якою не застиглою начинкою, так і в холодному вигляді.