Зміст
Інгредієнти
Для тіста
борошно пшеничне – 120 г цукрова пудра – 25 г цедра терта – 1 лимона масло вершкове – 60 г яєчний жовток – 1 шт. сіль – 1 щіпка
Для начинки
банани – 3-4 шт. сир м’який – 250 г сік лимонний – 1 ст. ложка конфітюр малиновий – 4 ст. ложки лікер – 1 ст. ложка яйця – 2 шт. насіння кунжуту – 3 ст. ложки
Приготування
Для тіста борошно просійте і змішайте з цукровою пудрою, сіллю і цедрою. Масло розітріть з борошняною сумішшю до утворення крихт. Додайте яєчний жовток, замісіть тісто. Сформуйте з нього кулю і помістіть його на холод на 30 хвилин.
Тісто розкачайте, укладіть в змащену маслом форму, наколіть виделкою. На тісто покладіть пергамент, насипте горох. Випікайте корж 10 хвилин при 200 °С. Приберіть папір і горох і випікайте корж ще 5 хвилин, потім змастіть його конфітюром.
Для начинки банани наріжте кружечками і викладіть на випечений корж.
Сир змішайте з лимонним соком, лікером, яйцями і збийте міксером до пишної консистенції.
Банани посипте кунжутом, зверху рівним шаром викладіть приготований крем. Зменшіть нагрів до 180 °С і випікайте пиріг 30-35 хвилин.