Пиріг з лимонним кремом

Пиріг з лимонним кремом

Інгредієнти

Для тіста

борошно пшеничне – 120 г
цукрова пудра – 25 г
цедра терта – 1 лимона
масло вершкове – 60 г
яєчний жовток – 1 шт.
сіль – 1 щіпка

Для начинки

банани – 3-4 шт.
сир м’який – 250 г
сік лимонний – 1 ст. ложка
конфітюр малиновий – 4 ст. ложки
лікер – 1 ст. ложка
яйця – 2 шт.
насіння кунжуту – 3 ст. ложки

Приготування

Для тіста борошно просійте і змішайте з цукровою пудрою, сіллю і цедрою. Масло розітріть з борошняною сумішшю до утворення крихт. Додайте яєчний жовток, замісіть тісто. Сформуйте з нього кулю і помістіть його на холод на 30 хвилин.

Тісто розкачайте, укладіть в змащену маслом форму, наколіть виделкою. На тісто покладіть пергамент, насипте горох. Випікайте корж 10 хвилин при 200 °С. Приберіть папір і горох і випікайте корж ще 5 хвилин, потім змастіть його конфітюром.

Для начинки банани наріжте кружечками і викладіть на випечений корж.

Сир змішайте з лимонним соком, лікером, яйцями і збийте міксером до пишної консистенції.

Банани посипте кунжутом, зверху рівним шаром викладіть приготований крем. Зменшіть нагрів до 180 °С і випікайте пиріг 30-35 хвилин.

Подобається допис? Поділіться з друзями: