Зміст
Інгредієнти
Для тіста
125 г борошна + ще трохи для вимішування 1 ст.л. олії щіпка солі 100 мл теплої води
Для начинки
600 г вишні 100 г мигдалю 50 г родзинок 50 г волоських горіхів 2 ст.л. коньяку 2 ст.л. цукру
Для подачі
цукрова пудра морозиво
Приготування
Готуємо тісто. У миску просіваємо борошно, солимо, в центрі робимо поглиблення. Вливаємо масло і воду. Замішуємо однорідне тісто. Насипаємо на чистий стіл близько 1 ст.л. борошна, кладемо тісто і починаємо місити. Місимо добре, поки тісто не стане м’яким, еластичним і абсолютно не липким. Воно не повинно бути занадто крутим. Кладемо його в мисочку, накриваємо харчовою плівкою і прибираємо в холодильник на 30 хвилин.
Родзинки заливаємо ромом і залишаємо при кімнатній температурі. Мигдаль мелемо в кавомолці або блендером. Вишню розморожуємо і злегка віджимаємо. Сік зливаємо.
На стіл кладемо кухонний рушник (зрозуміло, чисте) і рівномірно припудрюємо борошном. У центр кладемо тісто. Починаємо розгортати тісто під розміри рушника. Як тільки довше розгортати стане неможливо – відкладаємо в бік качалку і починаємо витягати тісто руками. Якщо тісто замішане правильно – воно буде дуже добре тягнутися. Тому не бійтеся, але все ж не робіть зайвих різких рухів. Добре витягнуте тісто має бути дуже тонким. Якщо у вас вже добре набита рука – ви можете розгортати і без рушника, але з ним набагато простіше.
Починаємо викладати начинку. Відразу розраховуйте, що по краях повинні бути відступи приблизно по парі сантиметрів, плюс близько 15 см вільного тесту з краю, протилежного тому, з якого ви почнете згортати штрудель. Посипаємо тісто меленим мигдалем або сухарями. Кладемо родзинки і нарубані волоські горіхи. Кладемо вишню, посипаємо її цукром. За допомогою рушнику починаємо згортати рулет, починаючи з вузького боку. Звертаємо повністю, бічні краї защипуємо. Кладемо в змащену маслом форму для запікання, змащуємо розтопленим маслом і посипаємо цукром. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.
Виймаємо, даємо постояти хвилин десять, посипаємо цукровою пудрою (за бажанням). Нарізаємо і подаємо теплим з кулькою морозива.