Рецепти італійської кухні – одні з найбільш улюблених у нас за свою простоту, використання пряних трав і безлічі овочів, незабутніх сирів. І яка ж італійська кухня без піци. Пропонуємо один з рецептів тіста для піци. Необхідно щоб тісто було тонким, трохи хрустким, як у справжньої італійської піци. Звідси саме такий рецепт без дріжджів і яєць.
Зміст
Інгредієнти
оливкова (або інша рослинна) олія – 1/3 склянки
кефір нежирний – 1/2 склянки
цукор – 2 ст. ложки
сіль – 1 ч. ложка
борошно – близько 1,5 склянки
сода – 1/2 ч. ложки
Приготування тіста для піци без дріжджів і яєць
Кефір необхідно змішати з содою і залишити на 5-10 хвилин.
Тим часом можна просіяти борошно.
До кефіру з содою додати цукор, сіль і олію, перемішати, після чого почати в тісто по трохи вводити борошно, постійно вимішуючи (це можна зробити і в кухонному комбайні). Вводити борошно необхідно до тієї пори, поки тісто не почне добре відлипати від рук, але воно має бути досить м’яким і еластичним. Якщо переборщити з борошном, тісто перетвориться на занадто хрусткий коржик, який матиме мало спільного з основою для піци, хоча це буде теж смачно.
Після того як тісто вимішене, помістіть його під плівку і поставте «відпочити» в холодильник на півгодини.
Після цього можна працювати з тістом і готувати піцу.