Мусака грецька рецепт

Мусака грецька рецепт

Мусака – традиційна грецька страва, ситна і дуже смачна! З приготуванням доведеться трохи повозитись, але результат порадує всю родину.

Інгредієнти на 6-8 порцій

Для мусаки

фарш яловичий охолоджений – 400 г
баклажани (невеликі) – 4 шт.
картопля – 4 шт.
помідори – 4 шт.
селера – 1-2 стебла
цибуля ріпчаста – 1 шт.
часник – 2 зубчики
петрушка – кілька гілочок
моцарела для піци – 200 г
сіль – за смаком
оливкова олія

Для соусу бешамель

молоко – 500 мл
борошно пшеничне – 100 г
вершкове масло – 20 г
кориця мелена – щіпка
мускатний горіх мелений – щіпка

Приготування

Баклажани наріжте вздовж слайсами завтовшки 4-5 мм. Посоліть кожну скибочку, складіть стопочками і залиште на дошці. Можна притиснути зверху другою дошкою чи тарілкою.

Цибулю, селеру та помідори наріжте кубиками, часник дрібно порубайте. Обсмажте овочі на оливковій олії.

Картоплю почистіть і наріжте скибочками завтовшки приблизно 2 мм. Викладіть на лист і запікайте 15-20 хвилин (до готовності) при 180°С.

З баклажанів злийте сік, що виділився. Скибочки обсмажте на оливковій олії або запікайте разом з картоплею, збризкавши маслом, до золотистої скоринки.

Фарш обсмажте на оливковій олії до готовності.

Приготування соусу бешамель для мусаки

Борошно трохи обсмажте в невеликій каструльці до легкого горіхового аромату, потім додайте вершкове масло. Змішайте віночком олію та борошно до однорідності. Зніміть каструлю з вогню і влийте холодне молоко, швидко розмішайте соус, щоб не було грудочок. Поверніть каструлю на вогонь, додайте спеції та варіть до загусання соусу, постійно помішуючи. Це займе 10-15 хвилин.

У глибоку форму для запікання викладіть трохи соусу бешамель, потім шарами картоплю, фарш, овочеву засмажку, баклажани.

Повторіть шари, залийте соусом, що залишився, викладіть зверху кружечки моцарели і рубану петрушку. Запікайте в розігрітій до 180°С духовці 15-20 хвилин до золотистої скоринки.

Подобається допис? Поділіться з друзями: