Террін з свинини і курки

Террін з свинини і курки

Час приготування – 2 години 25 хвилин + охолодження

Інгредієнти на 6 порцій

фарш свинячий і курячий по 500 г
яйця – 2 шт.
цибуля ріпчаста – 1 головка
часник – 1 -2 зубчики
масло топлене – 2 ст. ложки
вино біле сухе – 1 стакан
чебрець рубаний – 1 ч. ложка
мускатний горіх мелений – 1/2 ч. ложки
бекон – 250 г
морква – 2 шт.
спаржа зелена маринована – 200 г
перець червоний мелений

Приготування

Цибулю дрібно наріжте, яйця збийте. Часник порубайте. Фарші змішайте, поперчіть, додайте яйця, цибулю, часник, масло, мускатний горіх, чебрець і вино. Масу збийте, посоліть.

Бекон розріжте на тонкі, майже прозорі довгі скибочки. Моркву наріжте уздовж вузькими часточками.

Скибочками бекону вистелити дно і стінки довгастої форми для запікання так, щоб кінці скибочок звисали з форми. У форму викладіть 1/3 приготованої м’ясної маси, на неї вкладете, чергуючи, половину спаржі і часточок моркви. Зверху покладіть ще 1/3 м’ясної маси, на неї – спаржу і моркву, що залишилися, і, нарешті, шар маси, що залишилася. Скибочки бекону загорніть до середини форми, накриваючи масу. Форму накрийте фольгою.

Запікайте террін 2 години при 170°С. Охолодіть і помістіть в холодильник. Коли террін добре охолоне, вийміть його з форми і наріжте скибочками. Подавайте з тостами і зеленим салатом.

Подобається допис? Поділіться з друзями: