Час приготування – 2 години 25 хвилин + охолодження
Зміст
Інгредієнти на 6 порцій
фарш свинячий і курячий по 500 г яйця – 2 шт. цибуля ріпчаста – 1 головка часник – 1 -2 зубчики масло топлене – 2 ст. ложки вино біле сухе – 1 стакан чебрець рубаний – 1 ч. ложка мускатний горіх мелений – 1/2 ч. ложки бекон – 250 г морква – 2 шт. спаржа зелена маринована – 200 г перець червоний мелений
Приготування
Цибулю дрібно наріжте, яйця збийте. Часник порубайте. Фарші змішайте, поперчіть, додайте яйця, цибулю, часник, масло, мускатний горіх, чебрець і вино. Масу збийте, посоліть.
Бекон розріжте на тонкі, майже прозорі довгі скибочки. Моркву наріжте уздовж вузькими часточками.
Скибочками бекону вистелити дно і стінки довгастої форми для запікання так, щоб кінці скибочок звисали з форми. У форму викладіть 1/3 приготованої м’ясної маси, на неї вкладете, чергуючи, половину спаржі і часточок моркви. Зверху покладіть ще 1/3 м’ясної маси, на неї – спаржу і моркву, що залишилися, і, нарешті, шар маси, що залишилася. Скибочки бекону загорніть до середини форми, накриваючи масу. Форму накрийте фольгою.
Запікайте террін 2 години при 170°С. Охолодіть і помістіть в холодильник. Коли террін добре охолоне, вийміть його з форми і наріжте скибочками. Подавайте з тостами і зеленим салатом.