Солона риба в домашніх умовах

Солона риба в домашніх умовах

Як смачно і просто приготувати солону рибу в домашніх умовах.

За цим рецептом можна засолити свіжий оселедець або скумбрію. Через добу смачна, пікантна рибка буде вже готова до вживання. Подаємо цю чудову солону рибу до святкового столу, так і до повсякденного обіду, з вареною або печеною картоплею.

Інгредієнти

2 свіжі морожені риби (скумбрія або оселедець)
2 столові ложки солі
столова ложка цукру
2-3 столові ложки кропу (сушеного або свіжого)
половина чайної ложечки меленого чорного перцю
за бажанням трохи сухого базиліка

Приготування

Змішуємо сіль, цукор і всі інші приправи.

Потрошимо, миємо й обсушуємо серветками розморожену рибу. Потім нарізаємо рибу на шматочки, кожен шматочок, з двох сторін, вмочаємо в пряну суміш. Щільно притискаючи, загортаємо рибу в харчову плівку і кладемо в поліетиленовий пакет. Зберігаємо наш смачний згорток 24 години в холодильнику.

Все, солона риба, приготовлена в домашніх умовах, готова. Залишається тільки викласти її на тарілку, скропити соком лимона, олією і подати до столу.

Подобається допис? Поділіться з друзями: