Як смачно і просто приготувати солону рибу в домашніх умовах.
За цим рецептом можна засолити свіжий оселедець або скумбрію. Через добу смачна, пікантна рибка буде вже готова до вживання. Подаємо цю чудову солону рибу до святкового столу, так і до повсякденного обіду, з вареною або печеною картоплею.
Зміст
Інгредієнти
2 свіжі морожені риби (скумбрія або оселедець) 2 столові ложки солі столова ложка цукру 2-3 столові ложки кропу (сушеного або свіжого) половина чайної ложечки меленого чорного перцю за бажанням трохи сухого базиліка
Приготування
Змішуємо сіль, цукор і всі інші приправи.
Потрошимо, миємо й обсушуємо серветками розморожену рибу. Потім нарізаємо рибу на шматочки, кожен шматочок, з двох сторін, вмочаємо в пряну суміш. Щільно притискаючи, загортаємо рибу в харчову плівку і кладемо в поліетиленовий пакет. Зберігаємо наш смачний згорток 24 години в холодильнику.
Все, солона риба, приготовлена в домашніх умовах, готова. Залишається тільки викласти її на тарілку, скропити соком лимона, олією і подати до столу.