Зміст
Інгредієнти
1 кг яловичої м’якоті сік 1 лимона 1 морквина 1 цибулина 1/3 кореня селери 4 ст. ложки вершкового масла
Для фаршу
6 сушених грибів 50 г копченої грудинки 1 ст. ложка вершкового масла 2 цибулини 1 ст. ложка товчених сухарів 1 сире яйце 1 ст. ложка сметани зелень петрушки сіль і перець за смаком
Приготування фаршу
Сушені білі гриби залити двома склянками води і варити до готовності; після цього повинна залишитися 1 склянка насиченого відвару; якщо його виявиться мало – підлити окропу.
Остиглі гриби пропустити через м’ясорубку, додавши копчену жирну грудинку, підсмажені у вершковому маслі дрібно нарізані цибулини, товчені сухарі, яйце, сметану, 1 ст. ложку дрібно нарізаної зелені петрушки і щіпку меленого перцю. Фарш вимісити в однорідну масу і посолити.
Відбити на вологій дошці молоточком яловичину до товщини мізинця і змазати соком 1 лимона. Фаршем рівномірно намазати м’ясо, скачати в рулет, підігнувши краї (щоб начинка під час смаження не випадала), обв’язати лляною ниткою, посолити і підрум’янити з усіх боків у гусятниці на сильно розігрітому вершковому маслі. М’ясо вийняти з гусятниці, в яку покласти дрібно нарізані овочі (моркву, корінь селери, цибулину). На овочі покласти підрум’янене м’ясо і полити грибним відваром.
Спочатку тушкувати під кришкою на слабкому вогні протягом 30 хв, потім у відкритій гусятниці в духовці. Якщо соус занадто випариться, долити його окропом. Знявши нитку, нарізати готове м’ясо тонкими шматками і полити протертим через металеве сито соусом.
Окремо подати зелений салат.