Свинину, рідше інші види м’яса, підсмажували на сковороді з цибулею, потім тушили в горщику з прянощами і корінням. До м’яса іноді додавали овочі або картоплю. Починаючи з XX століття обов’язковим компонентом печеня стали помідори, томатний соус або томатна паста.
Зміст
Інгредієнти на 4 порції
м’якоть свинини – 500 г картопля – 10 шт. сало свиняче топлене – 100 г цибуля ріпчаста – 2 головки морква – 2 шт. гриби сушені – 50 г паста томатна – 2 ст. ложки часник – 3 зубчики лавровий лист – 2 шт. перець духмяний горошком – 5 шт.
Приготування
Гриби залийте склянкою води і варіть, поки бульйон не увариться наполовину.
Свинину розріжте на 4 шматки, обсмажте на половині норми сала до утворення золотистої скоринки.
Додайте до м’яса томатну пасту, трохи води і тушкуйте до готовності.
Картоплю і моркву наріжте кубиками, обсмажте на салі, додайте цибулю, нарізану кружечками, посоліть і поперчіть.
Овочі та м’ясо укладіть в жаровню або горщики шарами, починаючи і закінчуючи овочами.
Залийте бульйоном з грибами, додайте лавровий лист, посоліть і тушкуйте в духовці до готовності.
Часник подрібніть і додайте до свинини, залиште настоятися протягом 5 хвилин. Подавайте м’ясо разом з овочами і соусом, що утворився.