Печеня

Печеня

Свинину, рідше інші види м’яса, підсмажували на сковороді з цибулею, потім тушили в горщику з прянощами і корінням. До м’яса іноді додавали овочі або картоплю. Починаючи з XX століття обов’язковим компонентом печеня стали помідори, томатний соус або томатна паста.

Інгредієнти на 4 порції

м’якоть свинини – 500 г
картопля – 10 шт.
сало свиняче топлене – 100 г
цибуля ріпчаста – 2 головки
морква – 2 шт.
гриби сушені – 50 г
паста томатна – 2 ст. ложки
часник – 3 зубчики
лавровий лист – 2 шт.
перець духмяний горошком – 5 шт.

Приготування

Гриби залийте склянкою води і варіть, поки бульйон не увариться наполовину.

Свинину розріжте на 4 шматки, обсмажте на половині норми сала до утворення золотистої скоринки.

Додайте до м’яса томатну пасту, трохи води і тушкуйте до готовності.

Картоплю і моркву наріжте кубиками, обсмажте на салі, додайте цибулю, нарізану кружечками, посоліть і поперчіть.

Овочі та м’ясо укладіть в жаровню або горщики шарами, починаючи і закінчуючи овочами.

Залийте бульйоном з грибами, додайте лавровий лист, посоліть і тушкуйте в духовці до готовності.

Часник подрібніть і додайте до свинини, залиште настоятися протягом 5 хвилин. Подавайте м’ясо разом з овочами і соусом, що утворився.

Подобається допис? Поділіться з друзями: