Зміст
Інгредієнти
цвітна капуста перець чорний і духмяний горошком лавровий лист гвоздика зелень естрагону (тархуну) гірчиця в зернах
Для заливки
вода – 1 л цукор – 50 г сіль – 50 г оцет 9% – 100 мл
Приготування
Головки цвітної капусти очищаємо від покривного листя, ділимо на суцвіття, миємо й на 3 хвилини опускаємо в киплячу підсолену воду (10 г солі – на 1 л води). Відкидаємо на друшляк, охолоджуємо під холодною проточною водою. Даємо воді повністю стекти.
На дно підготовлених банок кладемо спеції (перець духмяний горошком, перець чорний горошком, лавровий лист, бутончик гвоздики, гілочку естрагону, гірчицю в зернах). Зверху на прянощі кладемо суцвіття цвітної капусти і заливаємо гарячим (70-80 °С) маринадом.
Стерилізуємо при 100 °С: банки місткістю 1 л – 7 хвилин, 0,5 л – 5 хвилин.
Закатуємо, перевертаємо, стежимо, щоб закатати герметично, і в перевернутому вигляді залишаємо до повного охолодження.
Зберігаємо в прохолодному місці.