Зміст
Інгредієнти
огірки – 1 кг вода – 600 мл сіль – 10-15 г оцет 6%-ний яблучний – 200 мл ріпчаста цибуля – 30 50 г кріп або кмин, перець чорний
Приготування
Огірочки ретельно перебираємо, миємо й сушимо.
Пересипаємо їх сіллю, кмином або кропом, перцем і дрібно нарізаною цибулею. Щільно укладаємо огірки в підготовлені стерилізовані банки.
У киплячу воду додаємо оцет і киплячим маринадом заливаємо огірки. Закриваємо кришками, стерилізуємо і закатуємо.
Стерилізуємо при температурі 100 °С банки місткістю 0,5 л. 10 хвилин.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, зберігаємо в прохолодному темному місці.