Без супів в нашому раціоні не обійтися: вони покращують обмін речовин, підтримують корисну мікрофлору кишечника, відновлюють баланс рідини в організмі. Це прекрасний засіб для профілактики шлунково-кишкових захворювань. Особливо корисні супи з овочами і крупами, в яких багато клітковини. А найлегше, завдяки своїй ніжній консистенції, засвоюються супи-пюре, які дієтологи рекомендують включати в меню при багатьох захворюваннях.
Вихід – 4 порції
Час приготування – 45 хвилин
Інгредієнти:
картопля – 2 шт.
морква – 1 шт.
перець солодкий червоний – 1 шт.
цибуля-порей – 1 стебло
свіжоморожений зелений горошок – 100 г.
печериці – 200 г.
відвар овочевий – 1 л.
сіль
Приготування овочевого супу з грибами
У солодкого перцю видаліть плодоніжку і насіння з перегородками. М’якоть наріжте кубиками.
Картоплю і моркву наріжте кубиками.
Гриби наріжте скибочками, цибулю – кружальцями.
Овочі та гриби покладіть в ємність пароварки, залийте киплячим відваром і варіть на пару 20 хвилин.
Додайте до овочів зелений горошок, суп посоліть і варіть ще 5 хвилин.
Окремо до супу подайте зелень петрушки.