Хашлама

Хашлама

Густий, наваристий м’ясний суп це і є хашлама по-вірменськи.

Варіантів приготування хашлами дуже багато і кожен кухар вважає, що його рецепт найвірніший. Пропонуємо смачний рецепт вірменської хашлами.

Інгредієнти

1.5 кг яловичої або телячої грудинки з кісточками
1 кг сирої картоплі
500 грам свіжих помідорів
500 грам перцю солодкого
2-3 цибулини середнього розміру
перець духмяний горошок
сіль і мелений перець
лаврове листя
базилік, кінза

Приготування

М’ясо нарізаємо на шматки, заливаємо холодною водою (щоб злегка покрила) і ставимо варитися на малому вогні до готовності. Стежимо за тим, щоб бульйон сильно не кипів, так він залишиться прозорим. За 15 хвилин до готовності м’яса, додаємо за смаком сіль, кілька горошин перцю і лавровий лист. Потім готове м’ясо виймаємо з бульйону і видаляємо кістки. А з бульйону видаляємо перець і лавровий лист.

На дно каструлі або казана, з товстим дном, викладаємо почищену і крупно нарізану картоплю, потім, зверху картоплі – шар м’яса, на м’ясо – нарізану півкільцями цибулю, кружечки помідорів, перцю і зверху багато подрібненої зелені кінзи і базиліка (або іншої зелені, яка більше подобається). Заливаємо все м’ясним бульйоном, накриваємо казан кришкою і готуємо, після закипання, на маленькому вогні пів години. В кінці приготування, якщо необхідно, солимо і перчимо.

Все, хашлама готова. Розкладаємо в тарілки овочі, м’ясо, поливаємо бульйоном і подаємо це гаряче, ароматне, ситне блюдо до обіду.

Подобається допис? Поділіться з друзями: