Журек

Журек

Для супу

копчена грудинка – 150 г.
копчена ковбаса – 300 г.
картопля – 4 шт.
морква – 1 шт.
корінь петрушки -1 шт.
цибуля – 1-2 шт.
сметана – 3 ст. ложки
вода – 1,5 л.
яйця і зелень для подачі
майоран, сіль, перець горошком, лавровий лист за смаком

Для закваски

житнє борошно -180 г.
житній хліб – 1 шматок
кип’ячена вода (тепла) – 2 склянки
часник – 2 зубці

Приготування

Приготуйте закваску. У банку просійте борошно, залийте водою, додайте подрібнений часник, зверху покладіть хліб. Укутайте банку рушником, поставте в тепле місце на 1-2 дні, щоб закваска настоялась.

Цибулю, картоплю, моркву і петрушку поріжте довільно. Грудинку поріжте соломкою, ковбасу – кружальцями.

У каструлі закип’ятіть воду, додайте цибулю, картоплю, моркву, петрушку, ковбасу, грудинку і спеції. Варіть півгодини.

Влийте в суп закваску, додайте сметану і варіть ще 20 хвилин.

Перед подачею на стіл додайте порізані яйця і подрібнену зелень.

Подобається допис? Поділіться з друзями: