Зміст
Для супу
копчена грудинка – 150 г. копчена ковбаса – 300 г. картопля – 4 шт. морква – 1 шт. корінь петрушки -1 шт. цибуля – 1-2 шт. сметана – 3 ст. ложки вода – 1,5 л. яйця і зелень для подачі майоран, сіль, перець горошком, лавровий лист за смаком
Для закваски
житнє борошно -180 г. житній хліб – 1 шматок кип’ячена вода (тепла) – 2 склянки часник – 2 зубці
Приготування
Приготуйте закваску. У банку просійте борошно, залийте водою, додайте подрібнений часник, зверху покладіть хліб. Укутайте банку рушником, поставте в тепле місце на 1-2 дні, щоб закваска настоялась.
Цибулю, картоплю, моркву і петрушку поріжте довільно. Грудинку поріжте соломкою, ковбасу – кружальцями.
У каструлі закип’ятіть воду, додайте цибулю, картоплю, моркву, петрушку, ковбасу, грудинку і спеції. Варіть півгодини.
Влийте в суп закваску, додайте сметану і варіть ще 20 хвилин.
Перед подачею на стіл додайте порізані яйця і подрібнену зелень.