Гріссіні з кунжутом

Гріссіні з кунжутом
Гріссіні – італійські хлібні палички, трохи довше звичайного олівця. Такі вироби вперше приготував особистий лікар родини Савой, члени якої були правителями П’ємонті і Валь -д’Аоста. Варіантів гриссіні безліч. Вони можуть бути прямокутними, закругленими, плетеними, можуть незначно відрізнятися за розмірами. Тісто для гриссіні готують на оливковому або вершковому маслі, на воді або молоці, з сиром, яйцями і без них.

Інгредієнти на 2 порції

сир маасдам тертий – 75 г
сир едам тертий – 50 г
борошно пшеничне – 140 г
масло вершкове – 60 г
насіння кунжуту – 50 г
яєчний жовток – 1 шт.
яйце – 1 шт.
сіль

Приготування

Борошно змішайте з маслом, додайте тертий сир, жовток і замісіть тісто.

Тісто розділіть на 12 частин, кожну частину скачайте в джгут довжиною 15 см.

Викладіть вироби на деко, застелене папером для випічки. Змастіть палички збитим яйцем, посипте кунжутом і сіллю.

Випікайте в нагрітій до 200 °С духовці до золотистого кольору.

Подобається допис? Поділіться з друзями: