Існує легенда, що перед Виходом євреї не встигли заквасити тісто, тому напекли прісних коржів – мацу. Тому Тора забороняє іудеям протягом усього свята Песах вживати в їжу хліб і будь-які інші продукти, що містять зернові, які піддалися заквасці. Замість них їдять мацу. З моменту з’єднання борошна з водою до кінця випічки не повинно пройти більше 18 хвилин. Для маци зазвичай використовують пшеничне борошно, але можна її спекти і з житнього, ячмінного, вівсяного борошна або борошна з полби.
До речі, маца може стати основою багатьох страв. Так, з цього універсального бездріжджового хліба можна приготувати запіканки, торти, млинці і навіть булочки з меленої маци.
Зміст
Інгредієнти
мука – 1 кг. вода – 0,5 л.
Приготування
Борошно просійте, насипте гіркою. Поступово влийте тонкою цівкою воду, швидко замішуючи, щоб не допустити утворення грудок.
Розкачайте дуже тонкі коржі (не більше 1,5 мм завтовшки), часто наколи їх виделкою і випікайте в духовці на слабкому вогні до готовності.