45 хвилин + бродіння (духовка), 3 години 50 хвилин (хлібопічка)
Зміст
Інгредієнти на 800 г
борошно пшеничне- 375 г молоко – 200 мл борошно ячмінне – 125 г масло вершкове – 25 г яйце – 1 шт. мед – 2 ст. ложки дріжджі швидкодіючі – 1 ч. ложка сіль – 1 ч. ложка
Приготування
Злегка збийте яйце, додайте молоко, мед, долийте стільки води, щоб загальний об’єм рідини склав 350 мл. Насипте суміш борошна так, щоб рідина повністю була вкрита ним. У різні кути форми покладіть сіль, розм’якшене масло.
В центрі форми, зробіть в борошні поглиблення так, щоб воно не діставало до рідини, всипте дріжджі.
Встановіть основний режим, “середня скоринка”. Натисніть кнопку “старт”.
Якщо ви використовуєте духовку, з перерахованих продуктів замісити тісто. Дайте йому піднятися, ще раз вимісити і надайте форму. Перекладіть на деко, вистелене пергаментом. Після відстойки випікайте хліб до готовності при 210 °С.
Хороший мед повинен стікати з лопаточки непереривною цівкою. Розведений цукровим сиропом мед стікає краплями, утворюючи при цьому бризки.