Зміст
Інгредієнти
пряна зелень: петрушка, естрагон, листя хрону чорний і духмяний перець горошком лавровий лист гвоздика перець гострий стручковий за смаком огірки
Для заливки (на 1 л)
вода – 750 мл сіль – 45 г цукор – 45 г оцет 9% – 180 мл
Приготування
Підготовляємо зелень (петрушку, естрагон, лист хрону): перебираємо її, промиваємо в проточній воді і обсушуємо. Нарізаємо її на шматочки довжиною по 5 см.
На дно банок кладемо прянощі: гіркий чорний і духмяний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, підготовлену пряну зелень, можна додати перець гострий стручковий. Зверху на спеції щільно укладаємо однакові за розміром огірки.
В наповнені банки вливаємо гарячу заливку, закриваємо їх кришками і стерилізуємо.
Стерилізуємо при 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 5 хвилин, 1 л – 7 хвилин, 3 л – 18 хвилин.
Охолоджуємо в перевернутому вигляді, зберігаємо в темному прохолодному місці.
За бажанням до пряної зелені можна додати листя смородини і вишні.