Огірки мариновані з естрагоном (тархуном)

Огірки мариновані з естрагоном (тархуном)

Інгредієнти

пряна зелень: петрушка, естрагон, листя хрону
чорний і духмяний перець горошком
лавровий лист
гвоздика
перець гострий стручковий за смаком
огірки

Для заливки (на 1 л)

вода – 750 мл
сіль – 45 г
цукор – 45 г
оцет 9% – 180 мл

Приготування

Підготовляємо зелень (петрушку, естрагон, лист хрону): перебираємо її, промиваємо в проточній воді і обсушуємо. Нарізаємо її на шматочки довжиною по 5 см.

На дно банок кладемо прянощі: гіркий чорний і духмяний перець горошком, лавровий лист, гвоздику, підготовлену пряну зелень, можна додати перець гострий стручковий. Зверху на спеції щільно укладаємо однакові за розміром огірки.

В наповнені банки вливаємо гарячу заливку, закриваємо їх кришками і стерилізуємо.

Стерилізуємо при 100 °С: банки місткістю 0,5 л – 5 хвилин, 1 л – 7 хвилин, 3 л – 18 хвилин.

Охолоджуємо в перевернутому вигляді, зберігаємо в темному прохолодному місці.

За бажанням до пряної зелені можна додати листя смородини і вишні.

Подобається допис? Поділіться з друзями: